Sales is oprecht mentaal zwaar werk. Afwijzing ligt op de loer. Het is alles of niets. We gaven eerder al tips over hoe je als salesprofessional omgaat met de angst voor afwijzing en hoe je omgaat met het verliezen van een salesvoorstel en wat je daarvan kan leren als je je verlies omarmt en een stevig staaltje zelfreflectie toepast.

Maar wat nu als je wint? Dan ligt er alsnog een puist werk op je te wachten: opstarten van de opdracht, administreren, plannen, team briefen. En je overige to do’s op je lijst niet te vergeten. Je hebt helemaal geen tijd om stil te staan bij wat je voelt bij de overwinning.

En dat is een gemiste kans.

🏅 Hierbij doen we een oproep aan alle leidinggevenden van salesprofessionals: bedenk eens een goed plan om je successen te vieren.

Successen vieren is namelijk de perfecte manier om je team te motiveren. Stilstaan bij successen geeft enorm veel energie.

Voel deze energie.

Met elkaar.

Laad jezelf ermee op voordat je doorgaat met de rest van het werk.

Vanuit de positieve psychologie en positieve gezondheid wordt niet voor niets aangeraden om altijd stil te staan en goed te doorvoelen wat er goed is gegaan.

Ook als je een salestraject hebt verloren. Ook dan kun je er namelijk positieve dingen uithalen. Want als je verliest, is echt niet alles fout gegaan.

Thijs en Saskia gaan met de billen bloot en vertellen in De Offerte Podcast ‘Overeind blijven in sales’ over hun omgang met de angst voor afwijzing en hoe zij omgaan met successen.