Tips & Tricks / Je catalogus slim opbouwen

Je offerte catalogus slim opbouwen

Een goed opgebouwde offerte catalogus is doping voor je verkooporganisatie. Door categorieën goed te kiezen kun je niet alleen sneller offertes opmaken, maar ook het overzicht behouden in wat jouw organisatie verkoopt.

Catalogus overzicht

Componenten

Een component is een blok waarin je één of meerdere onderdelen plaatst, zoals: tekst, quote, afbeelding, slideshow, video of een document. Deze componenten kun je dus steeds hergebruiken in verschillende offertes.

Filter tussen componenten en producten

Producten

Een product is net als een component een blok, het verschil is dat je hier alle productinformatie kunt invullen die uiteindelijk automatisch in de begroting wordt ingeladen. Je kunt ook hier één of meerdere blokken toevoegen over het product zoals tekst, quote, afbeelding, slideshow, video of een download. Deze producten kun je dus steeds hergebruiken in verschillende offertes.

Prijs informatie bij een product

Media

Afbeeldingen en documenten kun je uploaden bij media. Deze kun je gebruiken in je offertes bij het plaatsen van de blokken: afbeelding, slideshow en document.

Kies goede namen voor je categorieën

Categorieën worden in Offri altijd op alfabetische volgorde gezet. Nummer je categorieën (1. Voorblad, 2. Werkwijze, etc.) om ze op de gewenste volgorde te zetten.

Componenten en producten hebben altijd dezelfde categorieën. Maak je bij componenten een categorie aan, dan verschijnt die vanzelf bij producten. Zorg ervoor dat de categorieën die je kiest overeen komen met de structuur die je doorgaans aanhoudt in je offertes. Dus begin je altijd met een voorblad op je offerte? Maak dan een categorie ‘Voorblad’ en vul deze met alle varianten van voorbladen: formeel en informeel, voor bepaalde doelgroepen, etc.

Overweeg bijvoorbeeld de volgende namen voor categorieën:

  1. Voorblad
  2. Werkwijze
  3. Producten
  4. Planning
  5. Juridisch (voor bepalingen en clausules)

Heb jij tips over hoe je je catalogus invult? We breiden deze sectie graag verder uit met jouw hulp! Vertel het ons Support Team via support@offri.nl.