Meer uit Offri halen / Standaard instellingen

Standaard instellingen

Door in jouw Offri standaard instellingen in te voeren, kun je je offertes standaard voorzien van bepaalde elementen, zodat ze er altijd goed uit zien. Deze instellingen kunnen verschillen per workspace.

Standaardinstellingen van een workspace.

Waar vind je standaard instellingen in Offri?

  1. Klik in Offri op het icoon van je workspace, en klik op workspaces beheren.
  2. Selecteer de workspace waar je de standaardinstellingen voor wil instellen.
  3. Ga naar het tabblad instellingen.

Logo wijzigen

Het logo dat je hier invoert wordt standaard op nieuwe offertes bovenaan getoond, tenzij een sjabloon al is voorzien van een bepaald logo. Het logo kan per offerte altijd nog gewijzigd worden. Je kan verschillende logo’s inladen voor een donkere achtergrond en een lichte achtergrond. We raden aan een SVG of transparante PNG te gebruiken van minimaal 400px breed, zodat het logo mooi op de ondergrond past (heb je hier hulp bij nodig? Vraag het even aan support@offri.nl).

Heb je geen transparant logo, of weet je niet precies hoe je daar aan komt? Overleg even met het Support Team, we helpen graag: support@offri.nl.

Achtergrondafbeelding en achtergrondkleur

De afbeelding die je hier invoert wordt standaard op nieuwe offertes getoond, tenzij een sjabloon al is voorzien van een achtergrond. De achtergrond die je hier instelt, kan altijd per individuele offerte nog worden gewijzigd. De achtergrond wordt schermbreed getoond op de achtergrond, dus zorg ervoor dat de afbeelding die je inlaadt niet te klein is (minimaal 1400 pixels). Te grote afbeeldingen (van bijvoorbeeld meer dan 2800 pixels) kunnen de pagina vertragen.

De achtergrondafbeelding is een samenspel met de achtergrondkleur: deze wordt er overheen gelegd, en de achtergrondkleur kan al scrollend door een offerte intenser worden gemaakt. Zo kun je bovenaan je offerte de aandacht vestigen op de achtergrondafbeelding, zonder dat deze verderop in de offerte al te erg afleidt. Dit kun je instellen met ‘Transparantie achtergrond’.

De achtergrondkleur ligt als een laag over de achtergrondafbeelding heen. Deze laag is (gedeeltelijk) transparant. Bij het scrollen wordt de laag minder transparant, zodat de achtergrond minder zichtbaar wordt. Voer hier de mate van transparantie in voor de transparantie van de laag in het begin (eerste percentage) tot na het scrollen (tweede percentage).

👌 Een paar tips:

  1. Als je afbeelding licht is, kies dan ook een lichte achtergrondkleur (en als het een donkere afbeelding is – enfin, je begrijpt het).
  2. Door bij ‘Transparantie achtergrond’ het rechter percentage hoog te zetten, zoals 95%, kun je een mooi watermerk-effect krijgen na het scrollen.
  3. Het logo dat je hebt ingeladen komt middenin het scherm te staan. Kies een afbeelding die daar niet te druk is, maar vooral een passend gevoel oproept bij hetgeen je in de offerte aanbiedt.

Kun je hulp gebruiken bij het kiezen van een afbeelding of een kleur? Het is een vak apart. Wij hebben de specialisten in huis om je te helpen. Neem contact op met ons Support Team via support@offri.nl.