Meer uit Offri halen / Componenten

Componenten

Klik je offerte in één minuut bij elkaar met behulp van componenten. Handig voor onderdelen die vaak terugkomen in meerdere offertes. Stel ze in en voeg ze simpel toe in je offerte. Dat scheelt een hoop tijd!

Componenten toevoegen in een offerte.

Componenten maken

Componenten zijn blokken die je van tevoren maakt en kunt hergebruiken in al je offertes en sjablonen. Componenten kunnen één of meerdere blokken bevatten zoals: tekst, quote, afbeelding, slideshow, video, document óf een ander eerder gemaakte component.

Bouw je catalogus gestructureerd op en maak verschillende componenten waarmee je een complete offerte kunt opstellen. Denk aan verschillende variaties van een inleiding, projectbeschrijving of de teamsamenstelling. Doe je dit goed, dan klik je een offerte daarna in één minuut bij elkaar.

 1. Ga naar de catalogus
 2. Maak – indien nodig – een nieuwe categorie aan voor je nieuwe component. Klik daarvoor op Nieuwe categorie.
 3. Klik op Nieuw component binnen de juiste categorie.
 4. Geef je component een naam.
 5. Je kunt nu aan de slag met het invullen van het component. Maak daarbij gebruik van de beschikbare blokken.

Component verplaatsen naar andere categorie

Heb je per ongeluk een component binnen de verkeerde categorie aangemaakt? Geen probleem. Je verplaatst het component gemakkelijk naar een andere categorie.

Component naar een andere categorie verplaatsen

 1. Ga naar de catalogus.
 2. Klik op het component dat je wil verplaatsen.
 3. Klik linksboven op de naam van de categorie waar het component nu in staat. Er verschijnt een drop-down.
 4. Klik in de drop-down de categorie waarin je het component wil categoriseren.
 5. Et voila: je component is verplaatst.

Componenten toevoegen aan offerte of sjabloon

Maak voor het instellen van sjablonen gebruik van componenten en producten. Als de tekst van een component of de prijs van een product wijzigt, dan verandert dit gelijk in alle sjablonen waar dit component is geplaatst.

 1. Maak een nieuwe offerte of nieuw sjabloon aan.
 2. Klik op (+) om blokken toe te voegen.
 3. Klik op Component.
 4. Kies het component dat je wil toevoegen.

Je kan ook meerdere componenten tegelijk toevoegen. Let daarbij op dat je de componenten in de juiste volgorde aanklikt. Je herkent dit aan het cijfer dat bij een component verschijnt als je deze aanklikt. Handig, want dan staan ze direct in de juiste volgorde in de offerte of het sjabloon.


Componenten aanpassen

Wil je de tekst van een component aanpassen? Dat kan in de catalogus. De componenten die in sjablonen of andere componenten staan en nog niet losgekoppeld zijn veranderen dan automatisch mee. Als een component in een offerte wordt geplaatst, dan wordt deze automatisch losgekoppeld.


Dupliceren

Het is ook mogelijk om zowel offertes, sjablonen als onderdelen in je catalogus te dupliceren. Je kunt daardoor bijzonder makkelijk productvarianten of verschillende versies van een offerte of sjabloon maken.

Deze functie ‘Dupliceren’ vind je onder de drie stipjes in de overzichten van de modules Offertes, Sjablonen en Catalogus.

Heb je vragen? Of heb je suggesties hoe Offri beter kan? Neem contact op met ons Support Team via support@offri.nl.