Offertes maken / Blokken toevoegen

Blokken toevoegen

Een offerte bouw je op met behulp van blokken. Je kunt ze gebruiken in je offertes en bij het opbouwen van de catalogus.

VIDEO: blokken toevoegen (10 sec.)

Nieuw blok toevoegen

  1. Om blokken aan de offerte toe te voegen gebruik je de blauwe + knop.
  2. Kies wat voor type blok je wil toevoegen; tekst, quote, afbeelding, slideshow, video, component of product uit de catalogus of document.
  3. Vul het blok.

Blanco blokken: tekst, quote, afbeelding, slideshow, video of document.
Gevulde blokken uit de catalogus: component en product.

Blokken toevoegen vanuit de catalogus

Meerdere blokken tegelijk toevoegen

Als je je catalogus goed hebt opgebouwd met alle onderdelen die je nodig hebt om een digitale offerte op te stellen kun je per pagina meerdere blokken toevoegen.

  1. Om blokken aan de offerte toe te voegen gebruik je de blauwe + knop.
  2. Kies catalogus.
  3. Selecteer de componenten of producten die je op deze pagina wil toevoegen.
  4. Klik op voeg componenten toe.

 

Producten blok

Het toevoegen van een product met prijsinformatie kon al door een product in je catalogus toe te voegen. Dat is wel eens lastig als je maatwerk-producten toevoegt die niet in je catalogus of sjablonen voorkomen. Je kan nu in je offerte een product-block toevoegen met prijsinformatie. Deze prijsinformatie wordt uiteraard automatisch opgenomen in je begroting.

Wanneer je producten uit je catalogus opneemt in een sjabloon, dan worden wijzigingen in je catalogus automatisch ook meegenomen in dat sjabloon. Dit kun je overigens per veld bepalen, zodat je in een sjabloon andere waarden kunt gebruiken dan in je catalogus.

Mis je een bepaald type blok die je graag in je offerte zou willen gebruiken? Of heb je suggesties hoe Offri beter kan? Neem contact op met ons Support Team via support@offri.nl.