Meer uit Offri halen / Sjablonen

Offerte sjabloon

Maak je vaak offertes die veel op elkaar lijken? Dan is het handig om een sjabloon te maken. Is je sjabloon eenmaal ingesteld, dan maak je met één druk op de knop een nieuwe, compleet opgemaakte offerte. Koppel de offerte aan je contactpersoon en klaar is kees.

Screenshot nieuw sjabloon maken

Nieuw sjabloon maken

Je kunt starten met een blanco offerte of met een sjabloon. Een sjabloon is handig als de inhoud van je offertes bijna altijd hetzelfde zijn. Bij het onderdeel Sjablonen vind je een voorbeeld van een sjabloon. Deze hebben wij alvast voor je ingesteld. Je kunt deze gebruiken of een nieuw template te maken:

  1. Klik op nieuw sjabloon maken.
  2. Vul een titel in voor het sjabloon.
  3. Je kunt nu aan de slag met het invullen van het sjabloon. Maak daarbij gebruik van de beschikbare blokken.

Maak voor het instellen van sjablonen gebruik van componenten en producten. Als de tekst van een component of de prijs van een product wijzigt, dan verandert dit gelijk in alle sjablonen waar dit component is geplaatst.

Screenshot sjabloon gebruiken

Sjabloon gebruiken

Wanneer je je sjabloon hebt ingesteld, kun je deze gebruiken voor het maken van offertes.

  1. Kies het sjabloon dat je wil gebruiken.
  2. Klik op maak offerte.
  3. Kies een contact en contactpersoon. Nog geen contact in je adresboek? Maak deze dan direct aan en vul de informatie in het adresboek.
  4. Pas eventueel de titel en inhoud van de offerte aan.
  5. Check altijd de begroting en verstuur de offerte naar je toekomstige klant.

Dupliceren

Het is ook mogelijk om zowel offertes, sjablonen als onderdelen in je catalogus te dupliceren. Je kunt daardoor bijzonder makkelijk productvarianten of verschillende versies van een offerte of sjabloon maken.

Deze functie ‘Dupliceren’ vind je onder de drie stipjes in de overzichten van de modules Offertes, Sjablonen en Catalogus.

Heb je vragen? Of heb je suggesties hoe Offri beter kan? Neem contact op met ons Support Team via support@offri.nl.