Tips & Tricks / Layout-tips

Offerte layout-tips

Alle offertes die je maakt met Offri zien er strak en mooi vormgegeven uit, breng ze naar een hoger niveau met deze tips!

Maak gebruik van de voorbeeldoffertes die je hebt gekozen bij het aanmelden. Hier kun je zelf een prachtige offerte van maken en inspiratie op doen om zelf sjablonen te maken.

  1. Stel je standaard offerte instellingen goed in, hierdoor heb je altijd een goede basis die je voor elke offerte kunt gebruiken maar ook kan aanpassen.
  2. Je kan verschillende logo’s inladen voor een donkere achtergrond en een lichte achtergrond. Het logo dat je instelt wordt op alle offertes bovenaan geplaatst. Deze kan per offerte altijd nog worden gewijzigd. We raden aan een SVG of transparante PNG te gebruiken van minimaal 400px breed.
  3. De achtergrondafbeelding die je hier inlaadt wordt op alle offertes standaard als achtergrond ingesteld. Je kunt deze vervolgens per offerte naar wens aanpassen. We raden aan een afbeelding te selecteren met een 16:9 verhouding en een breedte van tenminste 1400 pixels. Als je het object in het midden houdt, ziet het er op mobiel (staand beeld) nog beter uit.
  4. De kleur die je kiest wordt getoond als achtergrond op de offerte onder de achtergrondafbeelding. Tijdens het scrollen wordt deze kleur dus zichtbaar, als je wilt zien hoe dit precies uitpakt, probeer het dan uit in een offerte. Je kunt deze kleur per offerte aanpassen indien nodig.
  5. De achtergrondkleur ligt als een laag over de achtergrond-afbeelding heen. Deze laag is (gedeeltelijk) transparant. Bij het scrollen wordt de laag minder transparant, zodat de achtergrond minder zichtbaar wordt. Voer hier de mate van transparantie in voor de transparantie van de laag in het begin (eerste percentage) tot na het scrollen (tweede percentage).
  6. Stel je offerte op met meerdere pagina’s, met een duidelijke inhoudsopgave is de offerte overzichtelijk voor de ontvanger. De pagina’s die producten bevatten worden in de begroting ingedeeld onder de indeling van de pagina’s.

Standaardinstellingen

Lees meer over de  standaard instellingen in Offri.

Heb je vragen? Of heb je suggesties hoe Offri beter kan of offerte layout-tips voor ons? Neem contact op met ons Support Team via support@offri.nl.